Admitere Jandarmi 2020-2021

Admitere

Jandarmi

Tot ce ai nevoie să știi despre admiterea în jandarmerie. Abonează-te la noutăți despre admiterea în MAI (poliție și jandarmi).

Image

Totul despre admiterea în jandarmerie în 2020-2021

 • Vrei să afli totul despre admitere jandarmi în 2020-2021? 
 • Cauți subiecte admitere jandarmi date în anii anteriori la Școala militară de subofițeri de jandarmi Drăgășani / Fălticeni?

Ai ajuns unde trebuie. Citește acest articole și vei afla tot ce trebuie să știi despre admitere în jandarmerie. Poți chiar să faci teste online cu subiectele date la examen la jandarmerie (admitere) în anii anteriori. Vei avea răspunsurile pe loc, multe din ele cu explicații detaliate. 

Admitere Subofițeri de Jandarmi 2020-2021

Vrei să știi ce subiecte de admitere la jandarmerie s-au dat la gramatică (limba română)și la engleză la școlile militare de subofițeri de jandarmi în anii anteriori?

Sunt chiar aici! Mai jos ai testele de gramatică – limba română – date la admiterea la școlile de subofițeri de jandarmi din orașele Fălticeni, județul Suceava și Drăgășani, județul Vâlcea.

Subiectele de admitere în jandarmerie (subofițeri) vor fi puse pe rând, in funcție de resursele pe care le avem la dispoziție. In final, vom avea toate subiectele de admitere la jandarmi date până acum în cele doua instituții de învățământ.

Subiectele de admitere la jandarmi sunt sub formă de teste online, cu următoarele beneficii pentru tine:

 • sunt gratuite;
 • sunt interactive, deci  interesant de parcurs;
 • le poți face oriunde, fie ca ești acasă, la job, pe drum (dar nu ești tu șoferul); ai nevoie doar de o conexiune la internet;
 • le poți face de pe desktop, laptop, tabletă, telefon;
 • ordinea întrebărilor și a variantelor de răspuns diferă de la o sesiune de testare la alta, astfel că poți parcurge oricare subiecte de admitere la jandarmerie de câte ori vrei, fără să simți că parcurgi același test de două ori;
 • durează puțin (timpul maxim setat este de 2 ore, la fel ca în condiții de examen, dar tu poți răspunde mult mai rapid la întrebări);
 • ai rezultatele imediat ce ai încheiat testul, vei ști exact unde ai greșit;
 • mai jos ai posibilitatea să te înscrii la newsletter nostru special pentru admiterea in MAI astfel încât sa te putem ține la curent cu toate noutățile despre admiterea în MAI (poliție Câmpina, Cluj, Jandarmerie Fălticeni și Drăgășani)
 • este nevoie să ai cont pe siteul nostru (DezvoltaCariera.ro) și să fii logat; dacă nu ești logat, poți folosi caseta de mai jos pentru a o face, iar dacă nu ai cont, tot în aceeași casetă iți poți crea un cont nou;
 • în curând vor fi disponibile și motivația răspunsului, astfel încât iți testezi cunoștințele pentru admiterea în jandarmerie, dar vei și învăța chestiuni de gramatică, fonetică, vocabular, morfologie și sintaxa limbii romane.

Subiectele de admitere la școlile de subofițeri de jandarmi din anii anteriori

Mai jos ai lista cu toate subiectele date la concursurile de admitere la jandarmi de-a lungul timpului. Subiectele de admitere la jandarmerie sunt sub forma de grile online, cu rezultat și răspuns pe loc, la finalul acestuia. Multe din întrebări au, pe lângă răspunsurile corecte și explicații. În acest fel nu doar te testezi, dar și înveți din greșelile tale. Totul ca tu să fii mai bine pregătit/ă la examenul de admitere la școala de subofițeri de jandarmi.

Poți parcurge grilele de admitere ori de câte ori vrei, iar dacă vrei să te antrenezi pentru examen, atunci vei avea în curând și această posibilitate. 

Subiecte Admitere Jandarmerie – Limba Română – Școala de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și Drăgășani | grile gramatică limba română

Subiecte Admitere Jandarmi – Limba Engleză – Școala de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și Drăgășani | grile admitere engleză online

Pentru a deveni jandarm, este nevoie să treceți cu brio de toate etapele admiterii la jandarmi:

 • Probele eliminatorii (examenul medical, psihologic, sportiv)
 • Probele scrise

După ce ați trecut de probele eliminatorii pentru admiterea în jandarmerie, veți susține examen la următoarele probe scrise:

A. Limba română (fonetică, vocabular, ortografie și punctuație, gramatică – morfologie și sintaxă)

B. O limba străină la alegere dintre limbile engleză și franceză. 

Probe eliminatorii

Este cea mai simplă probă și, în principiu, doar dacă aveți o afecțiune sau dizabilitate nu veți putea trece de această etapă.
Proba sportivă constă într-o serie de probe fizice care trebuie parcurse corect într-un anumit barem. Este un traseu aplicativ pentru care este nevoie să vă pregătiți ca să vă familiarizați cu el și să-l luați fără emoții.

Aici aveți documentul oficial care reglementează proba sportivă. Aici puteți vizualiza traseul pentru proba sportivă la admiterea în MAI (poliție și jandarmerie).
Testarea psihologică constă într-o serie de teste psihologice de personalitate și aptitudini (în special de inteligență de diferite feluri). Baremul este făcut în așa fel încât orice persoană cu aptitudini medii și peste să poată lua această probă. Iar dacă felul tău de a fi este unul normal, fără excentricități sau tulburări de personalitate, atunci testele de personalitate vor fi doar o formalitate pentru tine.

Dacă vrei, însă, să te te familiarizezi cu testarea psihologică, să te cunoști mai bine și să ai o mai mare siguranța în fața testelor, îți recomandăm acest pachet de testare și antrenament psihologic.

Probă scrisă obligatorie – Limba Română

1. Părțile de vorbire flexibile. Clasificarea/felul (verb, substantiv, articol, pronume, numeral, adjectiv). Locuțiunile.
2. Categorii morfologice (diateza, conjugare, mod, timp, persoana, gen, număr, caz, grad de comparație). Funcții sintactice.
3. Părți de vorbire neflexibile. Clasificare: adverb, prepoziție, conjuncție, interjecție. Locuțiunile. Funcții sintactice (adverb, interjecție).
1. Relația text, frază, propoziție, cuvânt.
2. Cuvintele și construcțiile incidente. Punctuația lor.
3. Relațiile sintactice în propoziție și în frază (interdependența, coordonare și subordonare).
4. Mijloacele de realizare a relațiilor sintactice în propoziție și în frază: flexiunea, joncțiunea, juxtapunerea, topica, intonația și pauza.
5. Fraza. Propoziția principală și propoziția secundară/subordonată. Elementele de relație în frază.
6. Propoziția regentă și propoziția subordonată. Elementul regent.
7. Propoziția și părțile de propoziție. Tipurile de propoziție.
8. Predicatul și propoziția subordonată predicativă.
9. Subiectul și propoziția subordonată subiectivă.
10. Atributul și propoziția subordonată atributivă.
11. Complementul. Complementul circumstanțial (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop, condițional, concesiv, consecutiv). Complementul necircumstanțial (direct, indirect, de agent).
12. Propoziția subordonata completiva directa. Propoziția subordonata completivă indirectă.
13. Propozițiile subordonate circumstanțiale de loc, de timp, de mod, de cauza, de scop.
14. Propozițiile subordonate circumstanțiale condiționale, concesive și consecutive.
15. Expansiunea și contragerea.
16. Acordul.
1. Semnele de punctuație: virgula, punctul și virgula, punctul, semnul întrebării, semnul exclamării, linia de pauză, linia de dialog, două puncte, punctele de suspensie.
2. Semnele de ortografie: cratima, apostroful, punctul ca semn ortografic.
Bibliografia care acoperă tematica de admitere este formată din: 

1. DOOM (Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii Române) din 2005, ediția a-II-a.
2. Toate manualele aprobate de Ministerul Învățământului, valabile in anul școlar 2019 – 2020. Mai multe informații găsiți 1. aici

+ Din această bibliografie se fac subiectele de admitere în școala de subofițeri de jandarmi Fălticeni / Drăgășani.
+ Dacă vrei să te antrenezi cu subiectele de admitere la subofițeri jandarmi din anii anteriori, o poți face aici:

Subiecte de admitere în jandarmerie, limba română

Probă scrisă la alegere – Limba Engleză

1. Sinonime, antonime, familii de cuvinte, omonime, paronime
2. Colocazii
3. Polisemia
1. SUBSTANTIVUL Pluralul substantivelor
+ Substantive defective de număr
+ Cazul substantivelor
2. ADJECTIVUL Tipuri și grade de comparație
+ Comparația neregulată
+ Funcțiile sintactice ale adjectivului
3. VERBUL Timpurile verbale
+ Subjonctivul
+ Verbe modale
+ Infinitivul / participiul / gerunziul
+ Diateza activă/diateza pasivă
4. ADVERBUL – tipuri si grade de comparație
5. CUVINTE DE LEGĂTURĂ Prepoziții, conjuncții, locuțiuni
6. ARTICOLUL Hotărât/nehotărât, zero, omisiune
7. PRONUMELE – Tipuri de pronume
8. NUMERALUL – tipologie
1. Ordinea cuvintelor în propoziție.
2. Tipuri de propoziții (enunțiative, interogative, negative, imperative, exclamative, etc.).
3. Propoziții condiționale (I, II, III).
4. Corespondența timpurilor (future-in-the-past).
5. Vorbirea directă/indirectă.
6. Acordul.
7. Propoziții subordonate (propoziția circumstanțială de timp, de loc, de mod, cauzală, consecutivă, concesivă).
8. Inversiunea.
9. Construcții emfatice;
10. Construcții cu it și theme.

Probă scrisă la alegere – Limba Franceză

Cuvinte și expresii sinonime antonime; familii de cuvinte; cuvinte cu mai multe sensuri; omonime, paronime
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident. Ad vegan excepteur butcher vice lomo. Leggings occaecat craft beer farm-to-table, raw denim aesthetic synth nesciunt you probably haven’t heard of them accusamus labore sustainable VHS.
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident. Ad vegan excepteur butcher vice lomo. Leggings occaecat craft beer farm-to-table, raw denim aesthetic synth nesciunt you probably haven’t heard of them accusamus labore sustainable VHS.
1. SUBSTANTIVUL – gen, număr, cazuri
2. ADJECTIVUL Acordul adjectivului calificativ
+ Gradele de comparație
+ Adjectivele posesive, demonstrative, nehotărâte și interogative
3. VERBUL
+ Moduri (indicativ, condițional, subjonctiv, imperativ, infinitiv, gerunziu, participiu, acordul participiului trecut)
+ Timpuri (simple și compuse), folosirea lor
+ Diateza (activă, reflexivă și pasivă).
+ „Si” condițional; „Si” dubitativ
+ Concordanța la indicativ
+ Stilul direct/indirect
4. ADVERBUL Tipuri, grade de comparație
5. CUVINTE DE LEGĂTURĂ Prepozițiile / locuțiunile prepoziționale
+ Conjuncția și locuțiunile conjuncționale
6. ARTICOLUL Hotărât, nehotărât, partitiv
+ Înlocuirea articolului partitiv cu prepoziția „de”
7. PRONUMELE Personal, reflexiv, posesiv, demonstrativ, relativ, interogativ, nehotărât, „en”, „y”
+ Pronumele subiect, complement obiect direct, complement obiect indirect. Locul lor în fraza asertivă, interogativă și imperativă.
8. NUMERALELE CARDINALE ŞI ORDINALE

Calendarul de admitere în jandarmerie este următorul:

 1. Depunerea dosarelor:
 2. Examenul Medical:
 3. Testarea psihologică:
 4. Proba sportivă:
 5. Examenele scrise:

Conținutul dosarului de înscriere la concursul de admitere la jandarmi pentru Fălticeni sau Drăgășani se află aici.

Recrutarea candidaților pentru admitere la arma jandarmi se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane ale Jandarmeriei Române.

Iată lista tuturor inspectoratelor județene de jandarmi unde puteți depune cererile de înscriere:
I.J.J. Alba www.jandarmeriaalba.ro
I.J.J. Arad www.jandarmeriaarad.ro
I.J.J. Argeş www.jandarmeriaarges.ro
I.J.J. Bacău www.jandarmeriabacau.ro
I.J.J. Bihor www.jandarmeriabihor.ro
I.J.J. Bistriţa Năsăd www.jandarmeriabistrita.ro
I.J.J. Botoşani www.jandarmeriabotosani.ro
I.J.J. Braşov www.jandarmeriabraşov.ro
I.J.J. Brăila www.jandarmeria-braila.ro
I.J.J. Caraş-Severin www.jandarmeria-caras-severin.ro
I.J.J. Călăraşi www.jandarmeriacalarasi.ro
I.J.J. Cluj www.jandarmeriaardeleana.ro
I.J.J. Constanţa www.jandarmeriaconstanta.ro
I.J.J. Covasna www.jandarmeriacovasna.ro
I.J.J. Dâmboviţa www.jandarmeriadambovita.ro
I.J.J. Dolj www.jandarmeriadolj.ro
I.J.J. Ialomiţa www.jandarmeriaialomita.ro
I.J.J. Iaşi www.jandarmeriaiasi.ro
I.J.J. Ilfov www.jandarmiilfov.ro
I.J.J. Galaţi www.jandarmeriagalati.ro
I.J.J. Giurgiu www.jandarmeriagiurgiu.ro
I.J.J. Gorj www.jandarmeriagorj.ro
I.J.J. Harghita www.jandarmeriaharghita.ro
I.J.J. Hunedoara www.jandarmihunedoara.ro
I.J.J. Maramureş www.jandarmeriamaramures.ro
I.J.J. Mehedinţi www.jandarmeriamehedinti.ro
I.J.J. Mureş www.jandarmeriamures.ro
I.J.J. Neamţ www.jandarmerianeamt.ro
I.J.J. Olt www.jandarmeriaolt.ro
I.J.J Prahova www.jandarmeriaprahova.ro
I.J.J. Satu Mare www.jandarmeriasatumare.ro
I.J.J. Sălaj www.jandarmeriasalaj.ro
I.J.J. Sibiu www.jandarmeriasibiu.ro
I.J.J. Suceava www.jandarmeriasuceava.ro
I.J.J. Teleorman www.jandarmeriateleorman.ro
I.J.J. Timiş www.jandarmeriatimis.ro
I.J.J. Tulcea www.jandarmeriatulcea.ro
I.J.J. Vaslui www.jandarmeriavaslui.ro
I.J.J. Vâlcea www.jandarmeriavalcea.ro
I.J.J. Vrancea www.jandarmeriavrancea.ro
Inspectoratele Județene de Jandarmi

Informații generale despre admitere jandarmi | Fălticeni, Drăgășani

În România sunt trei instituții de învățământ care organizează admitere în jandarmerie: 

 1. Academia de Poliție București – absolvenții primesc grad de ofițer. Mai multe informații aici
 2. Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni. Mai multe detalii aveți aici.
 3.  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani. Mai multe informații despre unitatea de învățământ aveți aici

După susținerea concursului de admitere in jandarmerie, perioada de școlarizare în cele doua școli militare de subofițeri de jandarmi este de un an de zile.  La sfârșitul acesteia, absolvenții primesc gradul de subofițer (sergent major) în arma jandarmerie. 

În această pagina ne vom concentra pe ultimele doua instituții de învățământ ale jandarmeriei. Aveți aici broșura de admitere pentru 2020-2021.

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Drăgășani

Școala Militara de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani este una dintre cele două instituții de învățământ din România care organizează concurs de admitere în jandarmerie și pregătesc subofițeri de jandarmi. 

Aflată in județul Vâlcea,  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani are o istorie lunga, fiind înființată în anul 1938, iar din anul 2000 funcționează în noul sediu. 
1 an de zile
Număr de locuri: 190 de locuri (3 locuri pentru cetățeni de etnie romă și 2 locuri pentru alte minorități) pentru admiterea din ianuarie 2020

În timpul școlarizării, în funcție de rezultatele la testele de selecție, se va face repartizarea astfel:
150 locuri  pentru Jandarmeria Română;
35 locuri pentru SIE;
5 locuri pentru IGav.
Gradul obținut la absolvire: sergent major (subofițer)
Str. I.C. Brătianu, nr. 25
Mun. Drăgăşani, jud. Vâlcea
Cod poștal: 245.700
http://www.scoaladragasani.ro/
Telefon: 0250-811-471 / 0250-810-552
Fax: 0250-810-532
E-mail: contact@scoaladragasani.ro

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni

Înființată ca atare în 2008, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni este continuatoarea Centrului de Instrucție Jandarmi din Fălticeni.
1 an
Nu s-a publicat încă numărul de locuri pentru admiterea în jandarmerie în 2020-2021.
Subofițer – sergent major
Strada Armatei, nr.1-3
Fălticeni, Jud. Suceava, cod poştal 725200
Telefon: 0230 541660
Email: relatii_publice @ jandarmeriafalticeni . ro
Website: www.jandarmeriafalticeni.ro

Fii la curent cu toate noutățile despre admiterea în structurile MAI!

Urmărește pagina noastră și intră în comunitățile / grupurile noastre de Facebook pentru a fi la curent cu tot ce îți oferim pentru pregătirea ta pentru admitere, dar și pentru a comunica cu viitorii tăi colegi din Academia de Poliție, școlile de subofițeri de jandarmi, școlile de agenți de poliție, școala de agenți de penitenciare și drept:

Vrei să te pregătești la limba română pentru examenul de admitere la jandarmi?

Apasă butonul de mai jos pentru a deschide cursul pe care ți l-am pregătit.

Pentru succesul tău garantat la examen!

Vrei să te pregătești pentru testarea psihologică?

Citește pagina noastră dedicată testelor psihologice. Aici vei avea nu doar informații despre ce înseamnă un test psihologic, dar poți să te antrenezi cu testele noastre psihologice puse la dispoziție acolo. Vizitează-ne des, pentru că vom completa periodic colecția de teste psihologice.

Vrei mai mult?

Succes la examenul de admitere la jandarmi!