fbpx

Generali Romania

Repere Generali Romania pe piata romaneasca de asigurari

 

Generali Asigurari Romania din 2017 pana astazi

 

In Romania, Generali Asigurari este pe locul 8 in piata, cu o cota de piata 7%.

Suntem in top 3 cei mai de incredere asiguratori din Romania. Avem cel mai mic numar de petitii din piata si un indicator de satisfactie a clientilor (Net Promoter Score) printre cele mai mari din piata.

Premiata in ultimii 10 ani pentru calitatea serviciilor si pentru fair-play-ul demonstrat in relatia cu clientii, compania a primit in ianuarie 2017 distinctia de Asiguratorul Anului – Excelenta in Relatia cu Clientii.

 

2013

Generali Romania se numara printre cele 10 companii de asigurare dupa volumul de prime brute subscrise in 2013, pe locul 6 in topul asiguratorilor de viata si pe locul 9 in topul asiguratorilor non-viata, cu un volum de business de 439 milioane de lei si o cota de piata de 5,3%.

Cu un business sanatos, Generali are cel mai echilibrat portfoliu de asigurari din intreaga piata. Ponderea asigurarilor auto in total portofoliu este de 42%, urmata de asigurarile generale corporate cu 20%, asigurarile de viata cu 19%, asigurarile de locuinte cu 13%, asigurari de calatorie in strainatate 3% si alte tipuri de asigurari.

 

2011

Generali Asigurari si Ardaf fuzioneaza dand nastere unei noi companii, Generali Romania, o companie mai puternica in piata romaneasca de asigurari.

 

Generali Asigurari Romania intre 2002-2010

Acest interval este recunoscut ca o perioada de consolidare a companiei pe piata romaneasca de asigurari In anii urmatori, Generali Romania lanseaza produse noi si isi imbunatateste permanent serviciile.

In 2007, Generali Romania face un pas inainte Se lanseaza pe recent infiintata piata a pensiilor private obligatorii din Romania. La doar un an de la lansarea companiei Generali Pensii, societatea se situaza in topul primilor 3 administratori. Are un numar de aproape 500.000 de participanti si o cota de piata de 9,4%.

Tot in 2007, tarile din Europa Centrala si de Est ale Grupului Generali intra sub coordonarea noului Holding, cu sediul la Praga, Generali CEE Holding B.V. Noua entitate este rezultatul join-venture-ului realizat de Grupul Generali si Grupul ceh PPF pentru operatiunile din Europa Centrala si de Est.

Anul 2009 marcheaza intrarea companiei Generali Pensii pe piata pensiilor facultative (Pilonul III), dar si achizitionarea de catre Generali CEE Holding a companiei de asigurare ARDAF, care devine, astfel, parte a Grupului Generali.

 

Generali Romania intre 1993 – 2001

Dupa o pauza de 45 de ani, in 1993 Generali revine pe piata din Romania si infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A. Activitatea vizează in principal asigurarile generale. Societatea avea capital mixt italiano-roman. Actionarii societatii sunt Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti.

In anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni. Numele companiei devine GENERALI Asigurari.

Cu toate ca mediul economic era dificil, in numai doi ani compania si-a completat portofoliul si cu asigurari de viata. Pana atunci vindea doar asigurari generale si cu preponderenta corporate.

Incepand cu 2001, odata cu extinderea portofoliului prin asigurarile de viata, Generali acorda o atentie sporita clientilor sai persoane fizice si corporatii. Astfel, in viitor au fost lansate noi produse din categoria asigurarilor de viata.

1948-1993

In 1948, Grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana si, implicit, din Romania, din cauza contextului politic.

 

1889 -1935

Societatea Romana de Asigurari Generale isi muta sediul din Braila in Bucuresti. Mai apoi isi schimbe numele in Generala– Societatea Romana de Asigurari Generale. Urmeaza apoi o perioada de dezvoltare rapida si in anul 1935, Generala devine numarul 1 pe piata asiguratorilor din Romania. Mai mult, este actionara la societati importante din tara precum: Dacia-Romania, Steaua Romaniei, Prima Ardeleana.

 

1835-1897

Totul a inceput in anul 1835 in Braila, cel mai mare oras comercial romanesc al acelei epoci. Avand asigurarea marfurilor transportate ca principal obiect de activitate, Braila a fost locul perfect pentru startul Grupului Generali in Romania.

Pe 19 martie 1897, tot la Braila, beneficiind si de capital romanesc, prin participarea Bancii Marmorosch Blank&Co.Se infiinteaza Societatea Romana de Asigurari Generale.

Aceasta a reusit, chiar de la inceput, sa functioneze la fel de bine precum marile societati de asigurare din Occident. Succesul i s-a datorat puternicelor sale legaturi internationale. Politele de transport emise erau agreate pentru prima data de bancile si institutiile din strainatate.

 

Daca esti in cautarea unei cariere in asigurari, aplica aici.

 

error: Alert: Conținut protejat !!