Itemi: 60
Timp de lucru: 180 de minute
0 of 60 Întrebări completed
Întrebări:
You have already completed the test before. Hence you can not start it again.
Test is loading…
Trebuie să intri în contul tău pentru a putea parcurge acest test.
You must first complete the following:
0 of 60 Întrebări answered correctly
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 punct(e), (0)
Punctaj obținut: 0 din 0, (0)
0 eseu(ri) în așteptarea corectării. Punctaj maxim posibil: 0
Scor mediu |
|
Scorul tău |
|
În conformitate cu art. 13 din H.G. nr. 991 / 2005 pentru aprobarea Codului de etică și deontologie al polițistului, polițistul trebuie:
Conform prevederilor art. 16 din Ordinul O.M.A.I. nr. 60 / 2010, privind organizarea și executarea acțiunilor de menținere a ordinii și siguranței publice, cu anexe, se întocmește, în mod obligatoriu, Fișa de intervenție la eveniment:
În conformitate cu prevederile art. 28 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea și funcționarea Poliţiei Române, cu modificările si completările ulterioare, polițistul:
În conformitate cu art. 270 din Codul Penal, infracțiunea de tăinuire:
Potrivit art. 289 din Codul de procedură penală, plângerea:
Potrivit art. 314 din Codul de procedură penală, procurorul, la propunerea organului de urmărire penală sau din oficiu, soluționează cauza prin ordonanță dispunând renunțarea la urmărirea penală, atunci când:
Conform prevederilor art. 29 din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, obligațiile și informațiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii:
Conform prevederilor art. 20 din O.M.A.I. nr. 33 / 2020 privind activitățile de soluționare a petițiilor, primirea în audienţă şi consiliere a cetăţenilor in M.A.I., în situatia în care la nivelul structurii M.A.I. se primeşte o petitie redactată într-o altă limbă decât limba română şi nu există posibilitatea înțelegerii conținutului acesteia, compartimentul pentru relații cu publicul transmite petentului un răspuns în limba română prin care îi informează asupra:
În conformitate cu prevederile art. 68 din Anexa la H.G. nr. 301 / 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, este supus avizării poliției proiectul sistemelor de alarmare destinate următoarei categorii de obiective:
În conformitate cu prevederile art. 24^2 din Legea nr. 205 / 2004 privind protecția animalelor, republicată, ordinul de plasare a animalului în adăpost:
În conformitate cu art. 31 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere drepturile și obligațiile ce îi revin, potrivit legii, în realizarea atribuțiilor, polițistul trebuie:
În conformitate cu prevederile art. 3 din O.G. nr. 55 / 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, republicată, proprietarii sau detinatorii temporari al câinilor periculoşi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
Potrivit art. 292 din Codul de procedură penală, atunci când se sesizează din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, organul de urmărire penală:
Potrivit art. 480 din Codul de procedură penală, la încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției, asistența juridică:
În cazul infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 322 din Codul Penal:
În conformitate cu prevederile art. 26 din O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia se face de către agentul constatator, în termen de:
Conform prevederilor art. 16 din Ordinul O.M.A.I. nr. 60 / 2010, privind organizarea și executarea acțiunilor de menținere a ordinii și siguranței publice, cu anexe, înainte de a interveni la un eveniment atunci când se sesizează din oficiu sau este sesizat de cetățeni ori în cel mai scurt timp posibil, șeful patrulei comunică despre acesta:
Conform prevederilor art. 19 din O.M.A.I. nr. 33 / 2020 privind activitățile de soluționare a petițiilor, primirea în audiență și consiliere a cetățenilor în M.A.I. redirecționarea petiției se aduce:
Conform prevederilor art. 28 din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de protecție provizoriu se emite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu:
În conformitate cu prevederile art. 22 din Legea nr. 171 / 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu modificările şi completările ulterioare, materialele lemnoase reținute confiscate în condițiile legii de agenţi constatatori:
Potrivit art. 296, din Codul de procedură penală:
În conformitate cu art. 36 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea Poliției Române, polițistul:
Conform art. 289 din Codul Penal, în cazul infracțiunii de luare de mită, banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc:
În conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, paza se organizează şi se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al:
În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 544 / 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, refuzul comunicării se motivează și se comunică:
Conform prevederilor art. 59 din O.U.G. nr. 23 / 2008 (actualizată) – privind pescuitul și acvacultura, constituie infracțiune:
În conformitate cu prevederile art. 41 din O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările ulterioare, în caz de anulare sau de constatare a nulității procesului-verbal bunurile confiscate se restituie de îndată celui în drept:
Potrivit art. 371 din Codul Penal, constituie infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice:
În conformitate cu prevederile art. 5 din Anexa la H.G. nr. 301 / 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, planul de pază se depune la structura de poliție organizată la nivelul unității administrativ-teritoriale pe rază căreia se află obiectivul, denumită în continuare unitate de poliție competentă teritorial:
În conformitate cu prevederile art. 199 din Codul de procedură penală, fapta de lovire sau alte violențe săvârșită asupra unui membru al familiei constituie infracțiunea de:
În conformitate cu prevederile art. 45 din Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, polițistului:
În conformitate cu prevederile art. 18 din Legea nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protectia persoanelor, întocmirea planului de pază, instruirea şi controlul personalului de pază din localitățile rurale se efectuează de către:
Potrivit art. 297 din Codul de procedură penală, în cazul în care organul de cercetare penală constată că plângerea prealabilă este tardivă:
Potrivit art. din Ordinul comun M.A.I – M.M.J.S. nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, prevederile prezentului ordin se aplică:
Potrivit art. din Ordinul comun M.A.I. – M.M.J.S. nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, cu ocazia evacuării temporare din locuință, pentru ca agresorul să își poată lua asupra sa documentele de identitate, bani, medicamentele sau alte bunuri personale de strictă necesitate:
Conform prevederilor art. 20 din O.M.A.I. nr. 33 / 2020 privind activitățile de soluționare a petițiilor, primirea în audiență și consiliere a cetățenilor în M.A.I., răspunsul pretentului se semnează:
Conform prevederilor art. 31 din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, prin ordinul de protecție provizoriu se dispun, una ori mai multe măsuri de protecție, apte să contribuie la diminuarea riscului iminent constatat, pentru o perioadă de:
În conformitate cu art. 183 din Codul Penal, prin consecințe deosebit de grave se înțelege:
În conformitate cu art. 36 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare:
Potrivit art. 300 din Codul de procedură penală, organele de cercetare penală sunt obligate după sesizare:
Conform prevederilor art. 34 din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, ordinul de protecție provizoriu se înaintează de către unitatea de poliție din care face parte polițistul care l-a emis, pentru confirmare, parchetului de pe lângă judecătoria competentă în a cărei rază teritorială a fost emis, în termen de:
În conformitate cu prevederile art. 7 din O.G. nr. 27 / 2002 privind privind reglementarea activităţii de soluţionare a petițiilor, cu modificările şi completările ulterioare, petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului:
În conformitate cu art. 26 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare, una dintre atribuțiile principale ale Poliției Române constă în aceea că:
În conformitate cu prevederile art. 25 din Legea nr. 205 / 2004, privind protecția animalelor, republicată, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă:
În conformitate cu prevederile art. 16 din O.G. nr. 2 / 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul contravenienților cetăţeni străini, persoane fără cetăţenie sau cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, în procesul-verbal vor fi cuprinse și următoarele date:
Conform prevederilor art. 53 din Legea nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, Poliției Române îi revine următoarea atribuție principală:
În conformitate cu art. 155 din Codul Penal, cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe:
În conformitate cu art. 113 din Codul penal, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani:
În conformitate cu art. 6 din H.G. nr. 991 / 2005 pentru aprobarea Codului de etică și deontologie al polițistului, în exercitarea atribuțiilor sale, potrivit principiului legalității, polițistul este obligat:
Potrivi art. 305 din Codul de procedură penală, efectuarea în continuare a urmăririi penale se supune confirmării procesului care supraveghează urmărirea penală în termen de:
Conform prevederilor art. 29 din Legea nr. 217 / 2003 (republicată) pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, pentru verificarea sesizărilor privind violența domestică și în scopul obținerii de probe cu privire la aspectele ce fac obiectul sesizării, polițistul au dreptul de a pătrunde în domeniul sau reședința oricărei persoane fizice, precum și în sediul oricărei persoane juridice, dacă sesizarea indică în mod expres că actele de violență domestică au avut sau nu au avut loc în spațiile respective:
Potrivit art. din Ordinul comun M.A.I. – M.M.J.S. nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, în situația intervenției la cazurile de violență domestică realizate ca urmare a sesizărilor formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităților de politie de către persoanele implicate în actele de violența domestica, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violență domestică sau de către alte persoane, polițistul care preia sesiunea va gestiona intervenția şi emiterea ordinului de protecție provizoriu, aplicând în mod corespunzător prevederile prezentului ordin:
În conformitate cu prevederile art. 21 din Anexa la H.G. nr. 301 / 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, prin paza în mediul rural se asigură:
În conformitate cu art. 52 din Legea nr. 218 / 2002 privind organizarea cu modificările și completările ulterioare, polițistul este îndreptățit să pătrundă, în orice mod, într-o locuință sau într-un spațiu delimitat ce aparține ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimțământul acesteia sau al reprezentantului legal, pentru:
Potrivit art. 109 din Codul Penal, când persoana față de care s-a luat măsura de siguranță a obligării la tratament medical nu urmează tratamentul, se poate dispune:
În conformitate cu cu prevederile art. 26 din HG nr. 585 / 2002 pentru aprobarea Standardelor Naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, transmiterea informațiilor clasificate către alți utilizatori:
Potrivit art. 286 din Codul de procedură penală, ordonanța prin care procurorul soluționează cauza:
Potrivit art. 306 din Codul de procedură penală:
Conform prevederilor art. 46 din Legea nr. 333 / 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în timpul serviciului, personalul de pază este obligat:
Conform prevederilor art. 102 din Ordinul O.M.A.I. nr. 60 / 2010, privind organizarea și executarea acțiunilor de menținere a ordinii și siguranței publice, cu anexe, efectivele Ministerului Afacerilor Interne repartizate în dispozitivul de menținere a ordinii şi siguranței publice desfășoară activități de patrulare pe itinerare stabilite înainte de intrarea în serviciu, una dintre atribuțiile principale ale acestora fiind următoarea: