Consiliere și Orientare în Carieră / Consiliere Vocațională

(O recenzie client)

47 lei157 lei

O sesiune interactivă telefonică sau online de 30 de minute sau chiar mai mult, în funcție de opțiunile tale de mai jos. Ai toate informațiile necesare să iei cea mai bună decizie pentru cariera ta. 

Golește
-
+

Specificații

SKU: FNCVOC Categorie: Availability:

Stoc epuizat

Descriere

Consiliere și Orientare în Carieră. Consiliere Vocațională pentru elevi, studenți, angajați și persoane aflate în proces de schimbare în carieră sau în căutarea unui loc de muncă.

Consiliere în Carieră. Ce putem face pentru tine.

Ai nevoie de sprijin în dezvoltarea carierei tale?

Iată soluțiile noastre

SVG
Consiliere vocațională și orientare în carieră

Te ajutăm pe tine sau copilul tău în alegerea studiilor, profesiei și a carierei profesionale cele mai potrivite. Facem asta ținând cont de 3 factori:

1. Înclinațiile native (poți să faci aici gratuit testul Holland);

2. Abilitățile pe care le ai (de obicei află asta în mod obiectiv prin intermediul interviului și testării psihologice);

3. Evoluția și viitorul pieței muncii.

SVG
Te ajutăm în optimizarea și chiar redactarea CV-ului tău în format editabil și online

Un CV bine făcut este pașaportul pentru a fi chemat la interviu, este cartea ta de vizită în fața angajatorului. Rolul său este să-i atragă atenția recrutorului asupra ta, să-l facă interesat de tine și să te cheme la interviu. De abia acolo vei da toate detaliile legate de experiența ta profesională relevante pentru postul pe care îl vizezi.

Formatul este unul simplu, elegant și eficace. Nu agreăm formate colorate și aglomerate vizual. Chiar daca acestea poate atrag atenția mai mult, sunt mai greu de parcurs, consumă mult toner dacă sunt printate și, ca atare, mai puțin agreate de angajatori.

Completează aici gratuit CV-ul tău pentru a fi în atenția angajatorilor de pe site. Setează-ți aici o alertă de noi locuri de muncă să afli primul de ele când sunt postate.

SVG
Consilierea și orientarea în carieră înseamnă și să te susținem în căutarea unui job mai bun sau chiar căutăm noi în locul tău.


Dacă ești în postura de a căuta un nou loc de muncă sau vrei doar unul mai bun, suntem alături de tine cu servicii de orientare în carieră și consiliere profesională.

Te îndrumăm și te susținem cu resurse și cunoștințe în așa fel încât să-ți îndeplinești obiectivul. cât mai repede.

Iar dacă timpul nu îți permite, putem să te scutim de efort și îți vom face noi recomandări de joburi pe baza specificațiilor discutate înainte.

Te pregătim pentru interviuri, promovare sau negocierea salarială


În situația în care miza unui anumit interviu este crucială, te pregăti pentru a-ți maximiza șansele de a trece de interviu și de a obține jobul dorit.

Iar dacă obiectivul tău este dezvoltarea carierei, te sprijinim cu:

+ informații despre oportunitățile de dezvoltare personală și profesională

+ strategii de dezvoltare a propriei cariere

+ strategii de abordare a negocierii salariale

+ strategii de prezentare la interviu și simulatoare de interviu

Întrebări frecvente despre serviciul de consiliere și orientare școlară și profesională

Consiliere și Orientare în Carieră / Consiliere Vocațională

Aici ai majoritatea răspunsurilor la întrebările tale. Dacă ne-a scăpat ceva, poți oricând să ne contactezi folosind datele din josul paginii.

01.

Ce înseamnă serviciul de consiliere și orientare în carieră?

Serviciul de consiliere vocațională, cum mai este cunoscut, este modalitatea prin care un profesionist în dezvoltarea carierei îți oferă sprijin în gestionarea situațiilor cu care te confrunți la nivel profesional.

02.

Cui îi este destinat serviciul de consiliere vocațională?

Serviciul de consiliere și orientare profesională este destinat oricărei persoane aflate în pragul alegerii unei cariere, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și angajaților cu experiență care vor să facă o schimbare în propria lor carieră profesională.

03.

În ce situații ar trebui să apelez la servicii de consiliere în carieră?

În orice situație în care simți că nu ai o soluție sau nu găsești resursele pentru a gestiona situațiile de carieră cu care te confrunți. Obținerea unui loc de muncă sau schimbarea jobului actual, pregătirea pentru interviul de angajare sau îmbunătățirea cv-ului, alegerea unei profesii, negocierea salarială, promovarea în carieră și multe altele sunt tot atâtea situații în care serviciile noastre de consiliere și orientare profesională în carieră îți pot fi de un real folos.

04.

Ce presupune?

Presupune o discuție sau o serie de discuții similare coachingului care au drept scop îndeplinirea obiectivelor de carieră pe care ți le-ai propus. Pașii detaliați ai serviciilor de consiliere vocațională sunt prezentați mai jos.

05.

Funcționează consilierea vocațională?

Da, funcționează. Sunt trei factori implicați: know-how-ul nostru, oportunitățile concrete din viața reală și eforturile tale personale. Împreună construim planul drumului cariere tale. Dar tu ești singura persoană care poate merge efectiv pe acel drum.

06.

Cine oferă aceste servicii?

Serviciile de consiliere și orientare în carieră sunt oferite de profesioniști în domeniul recrutării și managementul resurselor umane cu peste 20 de ani de experiență în domeniu.


Suntem alături de tine în dezvoltarea carierei tale

Care sunt etapele unui program de consiliere și orientare în carieră / consiliere vocațională și cine le furnizează

Cum îți vom oferi sprijin eficient în gestionarea carierei, indiferent de situația în care te afli

A.

Definirea contextului de carieră, a obiectivelor și problemei ce trebuie soluționată

Consilierea și orientarea în carieră începe cu definirea situației în care te afli. Care sunt obiectivele tale? Ce anume vrei să realizezi sau să obții? Care sunt rezultatele pe care le aștepți? Care sunt dificultățile, ce te împiedică să obții ceea ce ți-ai propus?

B.

Explorarea posibilităților, alegerea soluțiilor și elaborarea planului de acțiune

Întotdeauna există mai multe variante de acțiune, cu plusuri și minusuri. Vom explora împreună toate aceste posibilități și vom alege calea cea mai eficientă care te va duce acolo unde îți dorești.

C.

Concretizarea pârghiilor și instrumentelor de lucru

În procesul de consiliere și orientare în carieră realizăm sau optimizăm instrumentele necesare obținerii a ceea ce îți dorești. Frecvent, acestea înseamnă: actualizare și optimizare cv, profiluri sociale (inclusiv Facebook și LinkedIn), recomandări, rețele de relații profesionale, fără a ne limita doar la acestea.

D.

Implementarea planului de acțiune. Sesiuni de follow-up.

Aceasta este partea cea mai grea din cadrul procesului de consiliere vocațională, pentru că ceea ce vei realiza depinde doar de tine. Rezultatele pe care le vei obține țin aproape în exclusivitate de efortul constant pe care îl faci pentru a-ți îndeplini obiectivele tale de carieră. E mai degrabă un maraton decât un sprint. E un efort constant de durată și mai puțin o forțare de moment. Însă, rezultatele pe care le vei obține vor face să merite toată energia investită.

A.

Serviciile de consiliere sunt oferite de profesioniști HR

De multe ori, în consilierea și orientarea profesională sunt implicate persoane care nu au o experiență directă în luarea deciziilor cu impact direct asupra carierelor celorlalți. Iar asta le face să aibă o abordare mai degrabă teoretică, din cărți. Nu e cazul nostru. Florin este colegul nostru care este adesea implicat în proiectele noastre de consiliere și orientare în carieră. El are atât experiență în activitatea cu elevii și studenții aflați la început de drum, cât mai ales experiență în consultanța și managementul resurselor umane pentru companii medii și mari. Practic, asta face de 20 de ani, zi de zi, luând decizii sau oferind consultanță pentru ca alți manageri să ia decizii cu impact direct asupra carierelor a mii de oameni. Și asta îl face una din cele mai potrivite persoane să te susțină în îndeplinirea obiectivelor tale de carieră.

B.

20 de ani de experiență în recrutare și managementul carierei și a resurselor umane

Vei beneficia în mod direct de cel mai bun know-how obținut în toți acești ani de activitate profesională. Vei avea susținerea unui profesionist HR implicat direct ani de zile în recrutarea, evaluarea și promovarea angajaților. Pentru că rezultatele se obțin printr-un mix optim de know-how și efort susținut.

Ce e de făcut?

Cum vom proceda concret

4 pași simpli pentru îndeplinirea obiectivelor tale în carieră

1. Cumperi sesiunea de consiliere și orientare în carieră

Unele situații pot fi lămurite și rezolvate într-o singură sesiune, altele, care presupun o întindere mai lungă în timp, nu. În funcție de situația ta concretă, vom stabili dacă este nevoie de mai multe întâlniri pentru a obține rezultate. Achiziția e simplu de făcut: plătești direct cu cardul.

2. Te vom contacta pentru stabilirea întâlnirii telefonice sau online

Vom evalua împreună numărul necesar de ședințe de consiliere vocațională și vom stabili planul pentru a putea să ajungem la rezultatele pe care ți le dorești.

SVG
3. Desfășurăm sesiunile de coaching în carieră și follow-up

În funcție de necesități și planul elaborat de comun acord, începem treaba. După ce vom avea toate instrumentele despre care am scris mai sus, vor fi necesare doar întâlniri de follow-up pentru a vedea cât am realizat din ceea ce ne-am propus și ce mai e de făcut până la îndeplinirea totală a obiectivelor propuse.

SVG
4. Obținem rezultate

Suntem mereu atenți la obiectivele propuse și nu ne oprim până când nu ni le-am îndeplinit.

Vrei să știi ce vom face în mod concret și care e ordinea activităților din cadrul activității de consiliere vocațională și orientare în carieră? Ai desfășurarea mai jos:

Pașii procesului de consiliere și orientare în carieră

 1. Analiza persoanei și a contextului


  + Scopul este să avem o bază de plecare pentru a putea face consilierea în carieră.

  + Aflăm împreună care sunt înclinațiile tale către diferite activități și cum pot fi susținute activitățile de către abilitățile pe care le ai.

  + Stabilim contextul personal în care te afli. Care sunt posibilitățile tale și care sunt opțiunile, oportunitățile pe care le poți accesa în prezent sau viitor. De asemenea, facem o analiză a viabilității fiecărei opțiuni în parte. Dacă e vorba de angajatori, ne uităm inclusiv pe rating și feedbackul dat de către foștii și actualii angajați.

  + Pentru analiza persoanei utilizăm atât discuțiile libere, cât și instrumente de analiză psihologică, cum ar fi testele psihologice de aptitudini și personalitate. Utilizarea instrumentelor de evaluate psihologică au drept rezultat un profil psihologic. Pe acesta îl putem compara cu cerințele diferitelor profesii și domenii de activitate. Este doar o opțiune, fără a fi obligatorie.


 2. Stabilirea obiectivelor de carieră și elaborarea planului de acțiune


  + Obiectivele pot fi diverse, de la descoperirea unei vocații la obținerea unui loc de muncă, a unei promovări sau măriri de salariu.

  + Decizia îți aparține, noi nu facem altceva decât să îți oferim tot sprijinul necesar ca tu să faci o alegere optimă pentru tine.

  + Apoi te vom ajuta să concepi un plan de acțiune și să-l pui în practică.

  + Planul de acțiune va fi unul concret, cu termene și rezultate așteptate realiste.


 3. Creare și optimizare instrumente: CV, scrisoare de intenție, profil LinkedIn, dosare de candidatură etc. (opțional)


  + Optimizăm toate aceste instrumente de carieră și obținerea a unui job pentru a ne asigura că totul este în ordine din acest punct de vedere. Acestea vor fi în acord cu realitatea, optimizate în acord cu obiectivele stabilite.

  + CV-ul va fi in format editabil și PDF (în acest format va fi trimis angajatorilor), dar și online, pe toate platformele importante de recrutare, inclusiv LinkedIn.

  + Dacă vrei să îți optimizezi singur CV-ul, poți citi aici recomandările noastre despre cum poți să ai un cv mai bun.


 4. Stabilirea și contactarea țintelor (opțional)


  + Atunci când spunem ținte, ne referim la companiile, instituțiile și organizațiile care sunt interesante pentru tine, în care ți-ar plăcea să lucrezi și care ar avea nevoie de experiența și abilitățile tale. În aceeași categorie intră și persoanele cheie din aceste organizații (recrutori, manageri).

  + Cel mai uzual contact este aplicația la anunțurile de locuri de muncă.

  + Folosim și aplicații spontane și abordări directe ale persoanelor cheie, în funcție de context.

  + O variantă bună este și căutarea de intermediari (persoane pe care le cunoști și care te pot recomanda acolo unde vrei să ajungi). 5. Sesiuni de follow-up și feedback


  + Acestea au rolul de a ne asigura că suntem în grafic cu execuția planului de acțiune, de a ne asigura că ceea ce facem te va duce la rezultatele dorite. Iar dacă acestea întârzie să apară, atunci vom modifica modul de acțiune astfel încât să ne îndeplinim obiectivele.

  + Vom avea discuții săptămânale pentru a păstra un anumit ritm de implementare a planului sau o discuție de finalizare, în funcție de situație.

  + Acestea pot fi recurente și sunt stabilite de comun acord.


 6. Pregătirea pentru interviu, examenul / concursul de selecție (opțional) și discuția finală


  + În funcție de situația concretă, te vom pregăti astfel încât să faci față cu brio procesului de selecție, fiind tu însuți/însăți. Pentru că acest proces de consiliere și orientare în carieră duce inevitabil și la dezvoltarea ta personală.


Mai ai întrebări despre serviciile noastre de consiliere vocațională / consiliere și orientare în carieră? Nu ezita să ne contactezi utilizând datele de la finalul paginii.

Informații suplimentare

Feedback / Coaching / Follow Up

+ o sesiune de feedback / coaching / follow up, Nu, fără sesiuni de feedback / coaching / follow up

Verificare & Optimizare CV

+ Verificare & Optimizare CV .doc + online (ex: LinkedIn, eJobs, BestJobs), + Verificare & Optimizare CV (.doc), Fără verificare și optimizare CV

Testare psihologică

Pachet S: doar test + profil psihologic (personalitate și inteligență)

1 recenzie pentru Consiliere și Orientare în Carieră / Consiliere Vocațională

 1. rapei_valentina

  Profesionalism, implicare și răbdare.
  Rezultate sigure în timp scurt prin intermediul sesiunilor de consiliere și orientare în carieră susținute de către Florin.
  Il recomand cu încredere!

Adaugă o recenzie

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

S-ar putea să-ți placă și…