Itemi: 30
0 of 30 Întrebări completed
Întrebări:
You have already completed the test before. Hence you can not start it again.
Test is loading…
Trebuie să intri în contul tău pentru a putea parcurge acest test.
You must first complete the following:
0 of 30 Întrebări answered correctly
Timpul tău:
Time has elapsed
Ai obținut 0 din 0 punct(e), (0)
Punctaj obținut: 0 din 0, (0)
0 eseu(ri) în așteptarea corectării. Punctaj maxim posibil: 0
Scor mediu |
|
Scorul tău |
|
Selectează afirmația incorectă cu referire la adverb:
În enunțurile următoare: (1) Vino aici!, (2) Uite-l acolo!, (3) Am venit destul de repede., (4) Ideile lui sunt clar exprimate., adverbele sunt subordonate, în ordine, următoarelor părți de vorbire:
Selectează seria care conțin doar adverbe simple:
Selectează seria care conține dar adverbe compuse:
Selectează enunțul care conține o locuțiune adverbială:
În fragmentul următor: Îl văzu departe, înaintând agale pe plajă. Mergea ciudat. Uneori călca atent, temător, oprindu-se, privind stăruitor nisipul din jurul lui (…), apoi schimba brusc direcția. (Ghicitor în pietre, Mircea Eliade), există:
În versurile: Tăcere pretutindeni acuma stăpânește / Și lătrătorii numai s-aud necontenit. (Ion Heliade Rădulescu, Zburătorul), există:
În textul următor: Din vreme în vreme mă întreb de ce, până acum, nu am luat-o încetul cu încetul și am făcut totul în grabă, de ce nu m-am bucurat clipă de clipă de viață și de ce nu am văzut oportunitățile venite pe neașteptate., există:
Stabilește valoarea morfologică a structurii de aceea din enunțurile: (1) De aceea te-am bătut la cap, pentru că știam că este capabil de performanță., (2) De aceea te-am chemat, ca să vorbim despre evenimentul de mâine.
În fragmentul următor:
Dar ea alergă, ca să vadă de unde are bani.
– De unde ai banii?
– Din mănunchiul ist de flori. (Mihai Eminescu, Frumoasa lumii), există:
Există adverbe cu valoare exclamativă în enunțurile: (1) Ce frumos a nins aseară!; (2) Cât de frumoasă este!; (3) Ce faci aici?; (4) Ce bine îmi pare!; (5) Ana, știi ce trebuie să faci!
Există un adverb predicativ în enunțurile: (1) Desigur, vom contribui la organizarea acestui eveniment.; (2) Firește că te ajutăm.; (3) El poate să vorbească în limba chineză.; (4) Bineînțeles că suntem alături de tine!
Selectează afirmația corectă:
Selectează enunțurile în care există adverbe negative: (1) Nimeni nu mă ajută.; (2) Nu vreau să merg nicăieri.; (3) Nimic nu este suficient de bun pentru el.; (4) Niciodată nu ajunge la timp.; (5) Nu mă ajută în niciun fel.
Adverbele din enunțurile: (1) Am făcut bine că te-am întrebat., (2) Era mai bine dacă te întrebam., (3) Să te comporți așa a fost cel mai puțin bine., (4) Puteai, la fel de bine, să vii la mine și te ajutam., se află, în ordine, la următoarele grade de comparație:
Sunt la superlativ absolut adverbele din enunțurile: (1) A decorat casa cel mai frumos., (2) Ce repede ai ajuns!, (3) Am ajuns repede, repede la căldură., (4) A deschis cel mai repede cadoul foarte mare., (5) Vino mai repede!
Adverbele din enunțul următor: Nu-mi amintesc când am avut o zi așa de frumoasă ca aceea de ieri! Uitasem cum este viața alături de prieteni dragi! Cândva eram mereu împreună, ceea ce ne făcea să fim oricând fericiți., au următoarele funcții sintactice:
Cuvântul negreșit din enunțurile: (1) Negreșit că va fi aici la timp. și (2) Negreșit, voi fi aici la timp!, se analizează corect astfel:
Cuvântul sigur din enunțurile: (1) Sigur, voi fi recunoscător., (2) Sigur că voi fi recunoscător., se analizează corect astfel:
În exemplul: Școala este departe. Merg un kilometru pe strada principală apoi o iau la dreapta., cuvintele subliniate se analizează corect astfel:
Există un adverb cu funcția sintactică de atribut în enunțul:
Selectează enunțul corect:
Selectează enunțul corect:
Alege enunțurile corecte: (1) A citit doar două cărți dintre cele recomandate la școală., (2) Am decât o soră și un frate., (3) A scris decât un exercițiu la matematică., (4) Numai tu ai participat la petrecere.
Selectează enunțul corect:
Precizează valoarea morfologică a cuvintelor subliniate în enunțurile: (1) Am ajuns înainte., (2) Am ajuns înaintea colegilor mei.
Precizează valoarea morfologică corectă pentru cuvintele selectate din enunțurile: (1) Au votat împotrivă.; (2) Au votat împotriva președintelui în funcție.; (3) Au votat împotrivă-mi.
Selectează enunțul corect:
Cuvântul și este adverb fără funcție sintactică în enunțul:
Cuvântul tot este adverb în enunțul: