fbpx

Teste Psihologice Online

Test psihologic online: Care este nivelul tau de ASERTIVITATE?

Acesta este un test psihologic online in care iti poti autoevalua nivelul tau de asertivitate. Ce este asertivitatea? Asertivitatea este in acelasi timp o abilitate de comunicare (comunicare asertiva - directa, fara ocolisuri sau ezitari), dar si o trasatura de personalitate. INSTRUCTIUNI de completare a testului:   Citeste cu…

Citește mai departe
Test psihologic online: Care este nivelul tau de ASERTIVITATE?

Ai curiozități legate de teste psihologice, teste de personalitate sau alte tipuri de teste psihologice online?

Nu ai mai avut de-a face pana acum cu teste psihologice online și vrei să te familiarizezi cu ele?
Ești în căutarea unui job sau chiar ai fost programat pentru interviu si stii ca vei da si test psihologic si vrei sa te pregătești? 
Esti doar curios/curioasă in legatura cu teste de personalitate online si vrei sa te cunoști mai bine?
Ești interesat de cum ai putea fi văzut de altii prin intermediul unui test psihologic? 
Știm că testele psihologice pot fi niște necunoscute mai ales atunci când ești la început de carieră și nu ești familiarizat cu ele.

De aceea, vom posta aici teste psihologice online de autoevaluare astfel încât să te poți familiariza cu ele. De asemenea, poti să faci doar un exercițiu de autocunoaștere cu ajutorul lor.

 

Ce este un test psihologic? Dar testarea psihologica?

 Un test psihologic este un instrument de cunoastere si autocunoastere. Este format dintr-o serie de itemi / intrebari / afirmatii / exercitii cu raspuns liber sau cu variante de raspuns predefinit. 

La ce se folosesc testele psihologice?

Testele psihologice se folosesc pentru evaluarea psihologica a persoanei (a personalitatii, apătitudinilor etc.)  in foarte multe situatii, cum ar fi: 

 • In selectia de personal.
 • In selectia candidatilor la admiterea la diverse scoli (vocationale), licee si colegii (unele particulare, colegii militare etc.). La anumite facultati si institutii de invatamant superior militar (Academia de Politie, Academia Fortelor Terestre, Scoala de Agenti de Politie etc.)
 • In stabilirea unui diagnostic psihologic sau medical in anumite afectiuni psihologice. Apoi, pe baza rezultatelor evaluarii se poate stabili un demers terapeutic.
 • in profilarea diverselor compoartamente si tipologii umane, inclusiv in marketing;

 Sunt testele psihologice infailibile?

 • Nu, testele psihologice nu sunt infialibile.
 • De fapt, testul psihologic este un instrument care se fundamenteaza pe studii statistice. Ca atare, are o anumita marja de eroare. Probabilitatea ca evaluarea sa fie corecta este de 0,95 si 0,98 daca un test este corect elaborat. 
 • O evaluare psihologica nu este singura sursa de cunoastere a unei persoane. Pe langa testarea psihologica este necesar sa utilizam si alte instrumente de evaluare. Interviul, anamneza, probele situationale sunt doar cateva dintre metodele si instrumentele ce pot fi utilizate in evaluarea psihologica.   
 • Testele psihologice profesionale sunt validate si etalonate statistic, stiintific. Ele sunt aprobate de forurile nationale de specialitate, cum este la noi Colegiul Psihologilor.
 • Testele psihologice sunt aplicate sub licenta de catre personal calificat. Cele mai frecvente profesii care folosesc teste psihologice sunt: psihologii, medicii psihiatri, specialistii in resurse umane cu pregatire speciala, asistenti sociali, psihopedagogi scolari.

Ce fel de teste psihologice exista?

In functie de aspectele pe care le masoara, avem teste psihologice:

Teste de personalitate.

 • Acestea evalueaza anumite aspecte ale personalitatii umane. Unele evalueaza aspecte patologice, altele evalueaza anumite tulburari sau categorii de tulburari de personalitate, altele masoara personalitatea normala in ansamblu. Prin personalitatea umane in ansamblu intelegem sinteza a catorva trasaturi de personalitate fundamentale. Un exemplu in acest sens ar fi testele de personalitate bazate pe teoria BIG 5. Aceasta teorie este una dintre cele mai utilizate si studiate teorii ale personalitatii.

Teste de aptitudini:

 • teste cognitive (referitoare la abilitatile de cunoastere):
  • teste de atentie concentrata,
  • teste de atentie distributiva,
  • teste de inteligenta generala,
  • teste de inteligenta verbala,
  • teste de inteligenta vizuala si multe alte tipuri de teste psihologice.

teste psihologice online

In functie de modul in care se aplica, avem:

Teste creion – hartie.

 • Se numesc asa pentru ca testul este dat pe o foaie sau pe un caiet de raspuns.

Teste psihologice electronice.

 • Pot fi aceleasi teste care se gasesc si in format creion-hartie. De data aceasta, insa, sunt integrate intr-un software (asa cum este CAS++ de la Cognitrom) sau sunt online.

Teste psihologice online.

 • Aceste teste sunt similare celor electronice, doar ca ele nu sunt inglobate intr-un soft. Ele sunt disponibile pe platforme de testare online, cu acces liber sau restrictionat pe baza de licenta. Aceasta pagina este o colectie de teste psihologice online disponibile gratuit tuturor. Trebuie tinut cont, insa, ca acestea nu sunt de nivel profesional – desi sunt construite similar cu celel profesionale. Ele nu sunt, insa, etalonate si validate stiintific. De aceea, testele psihologice online de aici pot fi folosite doar pentru autocunoastere, amuzament si amuzament. In lipsa de altceva, pot fi utilizate si pentru selectia de personal, prin compararea rezultatelor. Totusi, pentru teste folosite in evaluarea si selectia de personal ne puteti contacta. Va vom pune la dispozitie servicii profesioniste de evaluare psihologica.

 In functie de metodologia de aplicare si interpretare, putem distinge:

Teste proiective.

 • Aceste teste psihologice nu sunt standardizate in acceptiunea clasica a termenului. Desi exista o oarecare standardizare a interpretarii – unele teste avand chiar manuale de interpretare – nu au studii statistice la baza. Practic, in loc de intrebari sau exercitii clare avem imagini sau stimuli vagi pe care subiectul este invitat sa le numeasca / distinga / sa aiba o atitudine fata de acestea. Se numesc proiective pentru ca persoana evaluata proiecteaza propria personalitate, propriile emotii, temeri imagini despre sine, conflicte interne etc. atunci cand interpreteaza acel stimul vag. Unul dintre cele mai raspandite teste proiective este testul Rorschach

Teste psihologice standardizate. 

 • Acestea nu au doar o teorie la baza (la fel ca testele proiective), ci interpretarea rezultatelor se face in functie de studii statistice, pe baza unor raspunsuri standardizate predefinite.
 

Recomandari privind teste psihologice online:

 • Toate testele psihologice online disponibile pe site le poti gasi aici
 • Ești doar în trecere si nu vrei niciun test psihologic, dar cauți un job bun? Îl poti găsi aici
 • Apoi, nu uita să citești articolele noastre despre cum să reușești la un interviu de angajare. 
 • Iar daca esti din Sibiu sau in trecere pe aici, te poti relaxa dupa serviciu la Aria Sibiu.  

 Vrei sa gasesti aici anumite teste online de personalitate sau teste de autocunoastere? Ne poti scrie folosind acest formular de contact. Spune-ne ce anume te interesează si vom încerca să postăm aici cât mai multe teste online interesante pentru tine.  

Orice ce ai face bun, îți dorim mult succes! 🙂 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *