Teste Psihologice Online

Test psihologic online: Care este nivelul tau de ASERTIVITATE?

Acesta este un test psihologic online in care iti poti autoevalua nivelul tau de asertivitate. Ce este asertivitatea? Asertivitatea este in acelasi timp o abilitate de comunicare (comunicare asertiva - directa, fara ocolisuri sau ezitari), dar si o trasatura de personalitate. INSTRUCTIUNI de completare a testului:   Citeste cu atentie fiecare afirmatie, dar raspunde cu primul impuls, fara sa stai prea mult sa gandesti. La finalul acestui test psihologic vei avea scorul tau si o scurta descriere a rezultatului obtinut. Iată…

Read more
Test psihologic online: Care este nivelul tau de ASERTIVITATE?

Ai curiozități legate de teste psihologice, teste de personalitate sau alte tipuri de teste psihologice online?

Nu ai mai avut de-a face pana acum cu teste psihologice online și vrei să te familiarizezi cu ele?
Ești în căutarea unui job sau chiar ai fost programat pentru interviu si stii ca vei da si test psihologic si vrei sa te pregătești? 
Esti doar curios/curioasă in legatura cu teste de personalitate online si vrei sa te cunoști mai bine?
Ești interesat de cum ai putea fi văzut de altii prin intermediul unui test psihologic? 
Știm că testele psihologice pot fi niște necunoscute mai ales atunci când ești la început de carieră și nu ești familiarizat cu ele.

De aceea, vom posta aici teste psihologice online de autoevaluare astfel încât să te poți familiariza cu ele. De asemenea, poti să faci doar un exercițiu de autocunoaștere cu ajutorul lor.

 

Ce este un test psihologic? Dar testarea psihologica?

 Un test psihologic este un instrument de cunoastere si autocunoastere. Este format dintr-o serie de itemi / intrebari / afirmatii / exercitii cu raspuns liber sau cu variante de raspuns predefinit. 

La ce se folosesc testele psihologice?

Testele psihologice se folosesc pentru evaluarea psihologica a persoanei (a personalitatii, apătitudinilor etc.)  in foarte multe situatii, cum ar fi: 

 • In selectia de personal.
 • In selectia candidatilor la admiterea la diverse scoli (vocationale), licee si colegii (unele particulare, colegii militare etc.). La anumite facultati si institutii de invatamant superior militar (Academia de Politie, Academia Fortelor Terestre, Scoala de Agenti de Politie etc.)
 • In stabilirea unui diagnostic psihologic sau medical in anumite afectiuni psihologice. Apoi, pe baza rezultatelor evaluarii se poate stabili un demers terapeutic.
 • in profilarea diverselor compoartamente si tipologii umane, inclusiv in marketing;

 Sunt testele psihologice infailibile?

 • Nu, testele psihologice nu sunt infialibile.
 • De fapt, testul psihologic este un instrument care se fundamenteaza pe studii statistice. Ca atare, are o anumita marja de eroare. Probabilitatea ca evaluarea sa fie corecta este de 0,95 si 0,98 daca un test este corect elaborat. 
 • O evaluare psihologica nu este singura sursa de cunoastere a unei persoane. Pe langa testarea psihologica este necesar sa utilizam si alte instrumente de evaluare. Interviul, anamneza, probele situationale sunt doar cateva dintre metodele si instrumentele ce pot fi utilizate in evaluarea psihologica.   
 • Testele psihologice profesionale sunt validate si etalonate statistic, stiintific. Ele sunt aprobate de forurile nationale de specialitate, cum este la noi Colegiul Psihologilor.
 • Testele psihologice sunt aplicate sub licenta de catre personal calificat. Cele mai frecvente profesii care folosesc teste psihologice sunt: psihologii, medicii psihiatri, specialistii in resurse umane cu pregatire speciala, asistenti sociali, psihopedagogi scolari.

Ce fel de teste psihologice exista?

In functie de aspectele pe care le masoara, avem teste psihologice:

Teste de personalitate.

 • Acestea evalueaza anumite aspecte ale personalitatii umane. Unele evalueaza aspecte patologice, altele evalueaza anumite tulburari sau categorii de tulburari de personalitate, altele masoara personalitatea normala in ansamblu. Prin personalitatea umane in ansamblu intelegem sinteza a catorva trasaturi de personalitate fundamentale. Un exemplu in acest sens ar fi testele de personalitate bazate pe teoria BIG 5. Aceasta teorie este una dintre cele mai utilizate si studiate teorii ale personalitatii.

Teste de aptitudini:

 • teste cognitive (referitoare la abilitatile de cunoastere):
  • teste de atentie concentrata,
  • teste de atentie distributiva,
  • teste de inteligenta generala,
  • teste de inteligenta verbala,
  • teste de inteligenta vizuala si multe alte tipuri de teste psihologice.

teste psihologice online

In functie de modul in care se aplica, avem:

Teste creion – hartie.

 • Se numesc asa pentru ca testul este dat pe o foaie sau pe un caiet de raspuns.

Teste psihologice electronice.

 • Pot fi aceleasi teste care se gasesc si in format creion-hartie. De data aceasta, insa, sunt integrate intr-un software (asa cum este CAS++ de la Cognitrom) sau sunt online.

Teste psihologice online.

 • Aceste teste sunt similare celor electronice, doar ca ele nu sunt inglobate intr-un soft. Ele sunt disponibile pe platforme de testare online, cu acces liber sau restrictionat pe baza de licenta. Aceasta pagina este o colectie de teste psihologice online disponibile gratuit tuturor. Trebuie tinut cont, insa, ca acestea nu sunt de nivel profesional – desi sunt construite similar cu celel profesionale. Ele nu sunt, insa, etalonate si validate stiintific. De aceea, testele psihologice online de aici pot fi folosite doar pentru autocunoastere, amuzament si amuzament. In lipsa de altceva, pot fi utilizate si pentru selectia de personal, prin compararea rezultatelor. Totusi, pentru teste folosite in evaluarea si selectia de personal ne puteti contacta. Va vom pune la dispozitie servicii profesioniste de evaluare psihologica.

 In functie de metodologia de aplicare si interpretare, putem distinge:

Teste proiective.

 • Aceste teste psihologice nu sunt standardizate in acceptiunea clasica a termenului. Desi exista o oarecare standardizare a interpretarii – unele teste avand chiar manuale de interpretare – nu au studii statistice la baza. Practic, in loc de intrebari sau exercitii clare avem imagini sau stimuli vagi pe care subiectul este invitat sa le numeasca / distinga / sa aiba o atitudine fata de acestea. Se numesc proiective pentru ca persoana evaluata proiecteaza propria personalitate, propriile emotii, temeri imagini despre sine, conflicte interne etc. atunci cand interpreteaza acel stimul vag. Unul dintre cele mai raspandite teste proiective este testul Rorschach

Teste psihologice standardizate. 

 • Acestea nu au doar o teorie la baza (la fel ca testele proiective), ci interpretarea rezultatelor se face in functie de studii statistice, pe baza unor raspunsuri standardizate predefinite.
 

Recomandari privind teste psihologice online:

 • Toate testele psihologice online disponibile pe site le poti gasi aici
 • Ești doar în trecere si nu vrei niciun test psihologic, dar cauți un job bun? Îl poti găsi aici
 • Apoi, nu uita să citești articolele noastre despre cum să reușești la un interviu de angajare. 
 • Iar daca esti din Sibiu sau in trecere pe aici, te poti relaxa dupa serviciu la Aria Sibiu.  

Vrei sa gasesti aici anumite teste online de personalitate sau teste de autocunoastere? Ne poti scrie folosind acest formular de contact. Spune-ne ce anume te interesează si vom încerca să postăm aici cât mai multe teste online interesante pentru tine.  

Daca vrei sa iti iti testezi nivelul de cunoastere a limbii engleze, ai aici un test de limba engleza.

Orice ce ai face bun, îți dorim mult succes! 🙂 

 

 1. Georgy

  Buna ziua ! As putea va rog sa primesc si prin email o programare la o evaluare gratuita pentru a ma familiariza cu testele ?

  1. Florin Nicola

   Salut Georgy, care este motivul pentru care ai nevoie sa te familiarizezi cu teste psihologice? Poate te putem ajuta mai bine.

   1. Georgy

    Aș dori să mă familiarizez cu acest tip de teste pentru admiterea la poliție/jandarmerie

    1. Florin Nicola

     Georgy,

     Ti-am facut o programare pentru testarea psihologica online. Ai linkurile pe email. Te rog sa verifici si folderul spam.

     Dupa ce parcurgi evaluarea psihologica, te rog sa revii aici cu un comentariu pentru a-ti transmite raportul de evaluare psihologica.

     Succes!

     1. Cornel Pacurar

      Bună ziua,as vrea si eu un link cu teste pt a ma familiariza, întrucât am examen la armată. Va multumesc!

     2. Anna May

      Si eu doresc pe mail daca se poate? Multumesc !

     3. Simona Glodan

      Buna! As avea si eu nevoie de testele psihologice pt ca doresc sa ma inscriu la scoala de asistent generalist si as dori sa ma familiarizez cu ele.

     4. Bog

      Buna ziua , as dori si eu link cu teste pentru politie/jandarmerie , pentru politie (frontiera) , daca se poate. Va multumesc frumos!

     5. Adrian Ciucos

      As dori si eu un link pentru testare psihologic !

   2. Alexandru

    As dori si eu, teste pentru a ma familiariza pentru examenu de admitere la politie. Daca se poate va rog frumos.

  2. Toloș Denisa-Alexandra

   Bună! Vreau si eu, vă rog, un exemplu de testare psihologica pentru a mă familiariza, deoarece vreau să dau la Campina. Mulțumesc

 2. Mosnegutu

  As vrea si eu o testare psihologica .. pt admiterea la academie

  1. Florin Nicola

   Salutare,

   Ai pe email doua programari pentru testare psihologica online, o tastare a nivelului de inteligenta (generala, vizuala, verbala) si altul pentru profilul psihologic.

   Dupa ce pargurgi cele doua testari psihologice online, te rog sa revii cu un comentariu aici pentru a putea sa-ti trimitem profilul psihologic obtinut.

   Succes!

   1. nicolae catana

    Buna ziua! Doresc o testare psihologica in vederea admiterii la Academie. Multumesc!

    1. Florin Nicola

     Salutare,

     Ai pe email doua invitatii la doua teste psihologice online, unul de personalitate, iar altul de inteligenta generala (verbala si non-verbala).
     Te rog sa te uiti si in folderul spam. Dupa ce le completzi, revino cu un comentariu aici ca sa iti facem profilul si sa ti-l trimitem.

     Succes!

     1. Anna May

      Ma puteți ajuta cu niște teste psihologice pentru MAI?
      anamariamadalina30@yahoo.com

     2. popa daniel

      Buna seara!Doresc o testare psihologica in vederea admiterii la Pompieri.Multumesc!

 3. Sarbu

  Ma puteți ajuta cu niște teste psihologice pentru mapn?

  1. Florin Nicola

   Salut,

   Nu detinem niciun test psihologic pentru MApN, acelea sunt secret de serviciu. Insa orice test psihologic (inclusiv testele psihologice de la MAI, MApN etc) este etalonat pe populatia generala, astfel incat pot fi trecute de orice persoana cu un nivel peste medie al aptitudinilor. De aceea nu trebuie sa iti faci griji ca nu le vei trece.

   Testele psihologice de la MAI, MApN sunt destinate selectiei celor mai potrivite persoane pentru ceea ce vor presupune ulterior joburile sau carierele pe care vrei sa le urmezi si pentru care dai admitere.

   Daca totusi vei fi respins, inseamna ca nu te potrivesti, astfel incat vei fi scutit de dificultati si neplaceri dupa aceea. Pentru ca, a intra intr-un sistem care nu ti se potriveste, desi pare o idee buna la inceput, se poate transforma intr-un calvar din care vei vrea sa iesi tu singur si nu va fi usor.

   Totusi, te-am programat la un pachet de testare psihologica online pentru a te familiariza cu ceea ce inseamna un test psihologic si pentru a te cunoaste mai bine. Ai invitatiile la testarea online pe email.

   Dupa ce le parcurgi, urmand intocmai instructiunile de acolo, raspunde aici cu un comentariu pentru a genera raportul de evaluare psihologica si a ti-l trimite pe email.

   Mult succes!

   1. Andrei Arsene

    Salut,as putea primi si eu pachetul de testare psihologica,intrucat doresc sa aplic pentru Academie de Politie ?

 4. Ale

  Bună! Aș putea să primesc și eu prin email, vă rog, programarea respectivă? Am de gând să dau la Academie și vreau să mă familiarizez cu ele.

  1. Florin Nicola

   Salut Ale,

   Ai primit pe email cele doua programari pentru tastarea psihologica online. Te rog sa verifici si folderul spam.

   Specificam faptul ca aceste testari nu au nicio legatura cu testarea psihologica de la Academia de Politie sau din alte insitutii de invatamant; sunt tastari psihologice validate si aprobate de colegiul psihologilor si sunt destinate autoevaluarii.

   Dupa ce parcurgi cele doua evaluari psihologice, te rog sa revii aici cu un comentariu ca sa reevin la tine cu un profil psihologic rezultat in urma acestor testari psihologice online.

   Mult succes!

   1. Ale

    Multumesc mult pentru cele doua teste! Le-am terminat.

    1. Florin Nicola

     Buna Ale,

     Ai primit pe email raportul cu profilul psihologic rezultat in urma testarii psihologice online.

     Sper sa iti fie de folos.

     Mult succes la examenul pentru Academie!

 5. Melania M.

  Bună ziua!
  Mă puteți programa pentru susținerea a două teste psihologice?
  Doresc să mă familiarizez cu testele de acest tip, pentru admiterea în cadrul Acdemiei de Politie.

  1. Florin Nicola

   Buna Melania,

   Te-am programat la o sesiune de evaluare prin teste psihologice online. Cauta cele doua emailuri si in folderul spam si acceseaza linkul din cele doua emailuri primite, Fii atenta la instructiunile celor doua teste psihologice inainte de a le completa si respecta-le intocmai.

   Cand ai finalizat, asa aici un comentariu pentru a sti ca putem sa iti facem profilul psihologic online si sa ti-l trimitem catre tine.

   Succes!

 6. Mirela

  Vreau si eu un test pt.admitere armata.multumesc

  1. Florin Nicola

   Buna Mirela,

   testele psihologice pe care le avem sut generala si au rolul de a te familiariza cu testarea psihologica in ideea de a te cunoaste mai bine. Deci, nu avem si nu avem cum sa avem teste psihologice specifice MAI, MApN si asa mai departe.

   Completeaza fiecare test in parte urmand linkul din fiecare email primit. Citeste cu atentie instructiunile si respecta-le pentru a fi valid profilul tau psihologic. Revino aici cu un comentariu astfel incat sa stim ca ai terminat completarea celor doua teste psihologice si vom reveni cu profilul tau psihologic.

   Mult succes!

 7. Dănilă Alexandru

  Bună ziua
  As dori și eu teste psihologice. Dau pentru academia militară și am testarea psihologica … Vreau sa îmi fac o idee.
  Mulțumesc

  1. Florin Nicola

   Salutare,

   Ai primit cele doua invitatii pentru testarea psihologice online. Verifica emailul, urmeaza linkul din cele doua emailuri si completeaza testele psihologice respectand intocmai instructiunile pentur fiecare dintre ele. Cand termini de completat, revino aici cu un comment sa putem face si trimite profilul tau psihologic.

   Mult succes!

 8. Alexandru

  As vrea si eu o testare psihologica, multumesc frumos.

  1. Florin Nicola

   Salutare,

   Ai pe email doua invitatii la doua teste psihologice online, unul de personalitate, iar altul de inteligenta generala (verbala si non-verbala).
   Te rog sa te uiti si in folderul spam. Dupa ce le completzi, revino cu un comentariu aici ca sa iti facem profilul si sa ti-l trimitem.

   Succes!

 9. florin

  pot sa primesc modele de teste psihologice pentru admiterea in institutii militare ????

  1. Florin Nicola

   Salut,

   Ai primit pe email cele doua invitatii la testarea online. Verifica si folderul spam.
   Cand ai terminat de completat respectand instructiunile pentru fiecare dintre ele, te rog sa lasi aici un comment pentru a sti sa-ti facem si sa-ti trimitem pe email profilul tau psihologic.

   Bafta!

 10. cdflo

  si eu as dori niste modele de teste pentru admiterea in structuri militare !!!

  1. Florin Nicola

   Salut,

   Nu avem teste specifice pentru testarea psihologica in structurile militare. Cine le are si le face publice incalca legea, deci nu vei gasi asa ceva public. Cine o face, totusi, face doar o farsa.

   Testele pe care le punem la dispozitia voastra sunt teste psihologice acreditate care au drept scop autocunoasterea. Parcurgandu-le, te vei familiariza cu ceea ce inseamna testarea psihologica, astfel incat sa nu fie o noutate absoluta pentru tine atunci cand vei da testarea psihologica.

   Cauta inclusiv in spam si completeaza cu atentie testele din linkurile din cele doua emailuri. Dupa ce ai completat testele urmand intocmai instructiunile de lucru, revino aici cu un comentariu pentru a putea sa-t facem profilul psihologic obtinut in urma testelor psihologice online parcurse.

   Mult succes!

 11. Costel

  Buna sunt si eu intereat va rog de testele domino si cele numerice pentru a putea sa le inteleg fiindu-mi necesar la o admitere va multumesc

  1. Florin Nicola

   Salutare,

   Ai primit pe email doua invitatii la testare psihologica online.
   Completeaza cele doua teste respectand instructiunile si apoi revino aici cu un comment pentru a putea sa-ti trimitem profilul psihologic rezultat.

   Bafta!

 12. Sinculei Iordana

  Mă puteți ajuta cu niște teste psihologice pentru Academia de politie?

  1. Iuliana teo

   Buna ziua, doresc să primesc prin e-mail mai multe teste psihologice, pentru admiterea la Poliție! As dori o programare online, va rog frumos! Va multumesc!

   1. Florin Nicola

    Buna Iuliana,

    Te-am programat la doua teste psihologice online, unul de abilitati intelectuale generale si altul de personalitate. Te rog sa cauti si in folderul spam.

    Dupa ce parcurgi aceasta testare psihologica online, te rog sa revii cu un comentariu aici pentru a ma uita in sistem si a-ti genera si trimite raportul de evaluare.

    Mult succes!

  2. Florin Nicola

   Buna Iordana,

   Nu stim exact ce teste sunt date la Academie – sunt secret de serviciu – si chiar daca am sti, deontologia profesionala ne-ar impiedica sa le facem publice.

   Testele sunt facute si calibrate in asa fel incat sa poata fi trecute de orice persoana cu un nivel al abilitatilor mentale cel putin medii si fara tulburari de personalitate. Asa ca, nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare pentru tine.

   Tot ce putem face este sa te programam la o evaluare online gratuita pentru a te familiariza cu ceea ce inseamna un test psihologic. La final vei primi si un raport cu profilul tau psihologic.

   Ti-am trimis deja ivitatiile pe email, urmeaza cu atentie instructiunile de acolo. Sunt doua emailuri diferite, fiecare cu un link catre un test anume. Cauta si in folderul spam.

   Succes! 🙂

  3. Florin Nicola

   Ai primit invitatia pe email?

 13. Radut Diana

  Buna seara, as dori si eu prin e-mail teste psihologice pentru admiterea în mapn.

  1. Florin Nicola

   Buna seara Diana,

   Asa cum am precizat de nenumarate ori, testele psihologice disponibile nu au nicio legatutra cu testele psihologice de la MApN, acelea fiind secret de serviciu, nefiind publice. Testele disponibile aici sunt teste de personalitate si teste de inteligenta generala acreditate. Prin intermediul acestora iti poti face o autoevaluare cu scopul autocunoasterii si familiarizarii cu ceea ce inseamna un test psihologic.

   Te-am programat pentru o sesine de teste psihologice online. Sesiunea cuprinde atat un test de personalitate, cat si un test de inteligenta generala. Te rugam sa citesti cu atentie cerintele si instructiunile testelor psihologice pe care le vei parcuge si sa le respecti intocmai.

   Dupa ce le vei termina, sa revii aici cu un comentariu ca sa primesti apoi profilul psihologic pe email.

   Succes!

 14. Ionică Roxana Elena

  Bună ziua. Pot primi și eu o programare pentru acea evaluare online? Intenționez să dau admitere pentru Școala de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni și doresc să înțeleg modul de abordare a testului psihologic dar și să mă familiarizez în legătură cu conținutul acestuia. V-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați îndeplini cerința. Vă mulțumesc anticipat!

  1. Florin Nicola

   Buna Roxana,

   Ti-am trimis cele doua invitatii pentru evaluarea psihologica online. Te rog sa citesti cu atentie instructiunile celor doua teste psihologice online si sa le respecti intocmai. Dupa ce vei completa cele dou teste psihologice, te rog sa revii cu un comentariu pentru a-ti face profilul psihologic astfel incat sa il primesti pe email.

   Succes!

 15. ana

  buna ziua!
  imi puteti trimite pe email o programare la o evaluare gratuita pentru a ma familiariza cu testele pentru politie.

  1. Florin Nicola

   Buna Veronica,

   Ai primit pe email invitatiile pentru cele doua teste psihologice online: test psihologic de personalitate si test psihologic de inteligenta verbala si nonverbala. Te rog sa te uiti si in spam.

   Dupa completarea celor doua teste psihologice, te rog sa scrii aici un comment pentru a-ti face profilul psihologic. Apoi vei primi raportul de evaluare psihologice pe email.

   Mult succes!

 16. ana

  buna ziua!
  ma puteti programa la o evaluare gratuita pentru a ma familiariza cu testele pt politie

  1. Florin Nicola

   Salutare,

   Ai pe email doua invitatii la doua teste psihologice online, unul de personalitate, iar altul de inteligenta generala (verbala si non-verbala).
   Te rog sa te uiti si in folderul spam. Dupa ce le completzi, revino cu un comentariu aici ca sa iti facem profilul si sa ti-l trimitem.

   Succes!

 17. Alexe Iulian-Gabriel

  Buna ziua, doresc să primesc prin e-mail mai multe teste psihologice, pentru admiterea la Poliție! As dori o programare online, va rog frumos! Va multumesc!

  1. Florin Nicola

   Salutare,

   Ai pe email doua invitatii la doua teste psihologice online, unul de personalitate, iar altul de inteligenta generala (verbala si non-verbala).
   Te rog sa te uiti si in folderul spam. Dupa ce le completzi, revino cu un comentariu aici ca sa iti facem profilul si sa ti-l trimitem.

   Succes!