Pregătire Limba Română | Subiecte, Grile Gramatică | Admitere Poliție, Jandarmi, Drept, Penitenciare

Status curent
Nu ești înscris/ă
Preț
-

Curs online interactiv de pregătire la limba română – gramatică – pentru admitere la poliție / jandarmi / drept. Include subiecte de admitere la Academia de Poliție, Școala de Poliție (Câmpina / Cluj), Școala de Poliție de Frontieră Oradea și școala de Jandarmi Drăgășani și Fălticeni.

Despre curs

Acesta este singurul curs de pregătire la limba română de care ai nevoie dacă vrei să dai admitere și să te pregătești la limba română (gramatică, vocabular, fonetică, morfologie, sintaxă, ortografie și punctuație) pentru:

Admitere la Academia de Poliție

Admitere la școlile de agenți de poliție de la Câmpina, Cluj și la școala de agenți de poliție de frontieră Oradea:

 • Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina
 • Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj Napoca
 • Școala de Agenți de Poliție de Frontieră “Avram Iancu” Oradea

Admitere în jandarmerie la școlile de subofițeri de jandarmi Drăgășani și Fălticeni

 • Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni
 • Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani

Admitere Penitenciare (Ministerul Justiției):

 • Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciar Târgu Ocna

Acest curs este conceput de un profesor cu doctorat în limba română, cu peste 20 de ani de experiență în pregătirea elevilor pentru examene. La acest curs contribuie și un psiholog specializat în training, inclusiv trainingul candidaților pentru examene în mediul offline și online / e-learning. Astfel, cursul apelează la cele mai moderne și eficiente practici, principiul de bază fiind microlearningul (împărțirea materiei în bucăți foarte mici care să poate fi ușor înțelese și reținute).

Acestea sunt motivele pentru care am afirmat la început că acest curs este un adevărat sistem de pregătire pentru succesul la examenele de admitere in MAI, la Academia de Poliție, respectiv școlile de poliție și jandarmerie.

Cursul respectă programele de admitere pentru școlile de jandarmi Drăgășani / Fălticeni și școlile de agenți de poliție Câmpina / Oradea / Cluj. De asemenea, cursul este perfect compatibil cu programa de admitere la Academia de Poliție București.

Pentru admitere la drept, acest curs constituie baza, însă va trebui sa fie completat cu un altul, avansat, special pentru cei care dau admitere la drept.

Fiind un curs pus la dispoziție în mod gratuit, încărcăm conținutul lecțiilor pe măsură ce acesta este disponibil.

Cursul de față este unul complementar pregătirii la gramatica limbii române pentru admiterea la poliție și jandarmerie pentru sesiunea din 2020. Acesta oferă:

 • Recapitularea, clarificarea și consolidarea cunoștințelor tale de gramatica limbii române;
 • Testarea și verificarea online a cunoștințelor tale de limba română pentru examenul la Școala de agenți Poliție Câmpina / Cluj / Oradea sau Școala e subofițeri de jandarmi Drăgășani și Fălticeni.
 • Antrenament / simulator pentru examen prin simulatorul nostru online de examen de admitere la Limba Română.

Este absolut necesar ca materia de bază să fie însușită în mod individual înainte de participarea la fiecare ședință de pregătire în parte.

 • Cursul de față este unul intensiv și este format din
  • 22 webinarii:
   • câte două pe săptămână,
   • miercurea și sâmbăta; orele vor fi comunicate la începutul cursului.
   • Patru webinarii de recapitulare a materiei: Fonetică și Vocabular, Morfologie, Sintaxă.
   • Ultimul webinar, cel de recapitulare generală a materiei de admitere la gramatică limba română pentru Academia de Poliție, școlile de poliție și jandarmi:
    • se va desfășura cu câteva zile înainte de proba de gramatică limba română dată la examenul de admitere;
    • va fi unul maraton, de aproximativ 3-4 ore astfel încât sa aveți o ultimă validare și clarificare a tuturor cunoștințelor necesare la examenul de admitere;
    • va fi ultima sesiune de pregătire pentru examenul de limba romană la jandarmi și poliție.
  • 19 teste de verificare a cunoștințelor pentru fonetică, vocabular și fiecare parte morfologică sau sintactică;
   • feedbackul legat de răspunsurile corecte și cele greșite sunt oferite pe loc;
  • 1 simulator de examen înainte și după webinarul final, care se va desfășura cu câteva zile înaintea examenului. Atunci îți poți pune la punct ultimele detalii înainte de examen.
  • Toate subiectele de gramatică română date la admitere la Academia de Poliție, Școala de Poliție Câmpina / Cluj, Poliție de frontieră Oradea și Școala de subofițeri de jandarmi Drăgășani și Fălticeni pot fi accesate gratuit și au feedback automat pe loc.
 • Cursul va fi disponibil cu aproximativ 3 luni înaintea sesiunilor de examene de admitere la jandarmi și poliție și va costa 195 de lei (10 lei / ședința de pregătire). Astfel se va finaliza la timp pentru a intra cât mai pregătiți în examen.
 • Fiecare ședință de pregătire online va aborda câte un subiect din tematica de admitere la limba română.
 • Perioada de desfășurare a cursului recapitulativ de pregătire la limba romana pentru MAI (poliție, jandarmerie) este de aproximativ trei luni de zile.
 • Fiecare webinar va avea o durată de aproximativ 2 ore, în funcție de numărul și consistența întrebărilor participanților.
 • Numărul de locuri este limitat la 98 de participanți. Înscrierea participanților se va face conform regulii primul sosit, primul servit.

Vreau să mă înscriu la acest curs!

Vreau să primesc informații despre materialele de pregătire și testele pentru Limba Română și Limba Engleză pentru admitere și să mă înscriu pe lista de așteptare pentru cursul online. Vreau să știu când va fi disponibil cursul de pregătire.

Intră în comunitățile / grupurile noastre de Facebook pentru a comunica cu viitorii tăi colegi din Academia de Poliție, școlile de subofițeri de jandarmi sau școlile de agenți de poliție:

Dacă vrei să:

 • te antrenezi cu subiecte de admitere la Jandarmi și Poliție (Câmpina, Cluj și poliție de frontieră Oradea), inclusiv subiecte de la Academia de Poliție din anii anteriori;

 • te informezi cu privire la procesul de înscriere și admitere în MAI: jandarmi și poliție

o poți face accesând paginile cu subiecte și informații de admitere de mai jos.

La ce te ajută

Organizarea și consolidarea cunoștințelor

Cu siguranță studiezi de pe diverse materiale. Însă, uneori, demersul individual nu are suficientă coerență. De aceea, prin întâlnirile recapitulative live, vei beneficia de o structura clară a cunoștințelor tale.

Excepții și capcane

Subiectele de admitere nu sunt simple și nici conform regulilor generale. Pentru a lua o notă cât mai mare, îți arătăm care sunt posibilele excepții și capcane care fac diferența la examen.

Teste de verificarea cunoștințelor

Fiecare lecție va avea un test de verificare a cunoștințelor tale cu privire la subiectul care va fi abordat în cadrul webinarului. Testul va fi făcut înainte de webinar, astfel încât, dacă ai nelămuriri legate de răspunsurile tale la test, să le poți rezolva în cadrul webinarului.

Clarificarea și validarea noțiunilor teoretice

Faptul că te pregătești este un prim pas. Nu ți s-a întâmplat, însă, ca anumite lucruri să îți fie neclare sau să le înțelegi mai greu? Noi exact asta facem, te ajutăm să înțelegi lucrurile mai ușor și mai bine.

Întrebări și răspunsuri live interactive

Vei pune întrebările care te interesează, îți vei lămuri aspectele neclare și vei primi cele mai bune răspunsuri de la un profesor cu peste 20 de ani de experiență în pregătirea elevilor pentru examene.

Pregătirea ta psihologică prin simulatorul de examen

La finalul cursului, după ce toată materia va fi recapitulată, vei avea parte de un simulator de examene prin care îți vei putea genera teste online la fel ca la examenul de admitere la Academia și Școala de poliție Câmpina / Cluj / Oradea sau Școala de jandarmi Fălticeni / Drăgășani.

Plan de pregătire și antrenament organizat. Pentru succesul tău la admitere!

Poate fi dificil să ții ritmul atunci când te pregătești singur sau utilizând tot felul de alte surse online. Prin toate aceste sesiuni de pregătire interactivă îți oferim un cadrul organizat și motivant de pregătire a ta pentru examenul de admitere la limba română (gramatică) pentru Academia de Poliție, Școala de Poliție Câmpina (Cluj, Oradea) sau Școala de Subofițeri de Jandarmi Drăgășani / Fălticeni. Astfel, te vei mobiliza mai bine, efortul tău de pregătire va fi unul coerent, iar cunoștințele acumulate vor fi clare și bine consolidate.
Detalii organizatorice

O ședință interactivă de pregătire la limba română – gramatică – pentru admitere la poliție / jandarmi / drept se va desfășura în următoarele etape:

 1. Pregătirea participanților înainte de webinar
  • înainte de webinar, participanții parcurg materia supusă dezbaterii prin studiu individual;
  • își notează întrebările, nelămuririle pe care le au și le transmit profesorului prin comentarii la pagina dedicată sau live în timpul webinarului.
 2. O recapitulare a principalelor informații despre subiectul abordat, cu explicații detaliate
  • profesorul va avea o predare online interactivă a principalelor aspecte din materia supusă recapitulării;
 3. Exerciții și excepții de la reguli
  • va exista o rubrică speciale de observații și atenționări cu privire la situații / subiecte dificile cu care vă puteți confrunta într-un examen de admitere la poliție sau jandarmi.
  • etapele 2 + 3 au o durata cumulata de aproximativ 30 de minute
 4. Q&A – răspunsurile concrete la întrebările voastre
  • toate întrebările și nelămuririle tale legate de subiect vor avea un răspuns clar și ușor de înțeles.

Teoria este furnizată sub următoarele forme:

 • prezentare schematică pentru fiecare capitol în parte.
 • predare și explicare detaliată în cadrul sesiunilor live interactive.
 • modulele Fonetică și Vocabular au teoria completă și în format text.
Întrebări frecvente

Cum mă poate ajuta cursul să iau examenul de admitere la poliție / jandarmi / drept?

Ceea ce aveți aici nu e un simplu curs, este un adevărat program de pregătire pentru succesul tău la admitere. El este conceput în așa fel încât să îți asigure succesul la examenul de admitere la Academia de Poliție, Școala de Agenți de Poliție Câmpina / Cluj sau Școala de Agenți de Poliție de Frontieră Oradea sau la Școala de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, respectiv Drăgășani.

Cum poate fi accesat cursul?

 • Cursul poate fi accesat doar dacă ai cont pe site.
 • Îl poți face imediat, mai jos, sau te poți loga direct cu contul de Facebook. Simplu, comod și sigur. Nu postăm nimic în numele tău și nici nu avem acces la datele tale.
 • Cursul poate fi accesat e oriunde, de pe orice smartphone, tabletă, laptop sau desktop. Singura condiție este să ai acces la internet. Îți recomandăm să ai, totuși, mereu la îndemână un caiet de notițe și un instrument de scris.

Care este structura cursului

Cursul de pregătire la limba română pentru admitere la politie, jandarmi, drept are o structură tipică:

 • Lecții, care pot avea mai multe topicuri
 • Topicuri – care sunt unități mici de învățare și
 • Teste online;
  • fiecare lecție și topic se finalizează cu un astfel de test;
  • la finalul fiecărui test poți vedea care sunt răspunsurile corecte și cele greșite pe care le-ai dat; astfel, te poți corecta și poți învăța din propriile greșeli;
  • la anumite întrebări mai dificile, ai și explicații referitoare la motivele pentru care un răspuns este corect sau greșit;
  • dacă nu înțelegi, totuși, care sunt motivele pentru care ai greși un anumit item la test, poți lăsa un comentariu cu întrebarea ta în pagina cursului, lecției sau topicului.
 • Test final – practic, este un simulator de grile pentru examen, exact în aceleași condiții de examen.

Cum pot asigura și măsura succesul / progresul în învățare?

Lecțiile și topicurile vor avea un anumit timp sub care nu puteți trece mai departe. În acest fel ne asigurăm că vei învăța temeinic.

Pentru a putea trece mai departe, la următoarea unitate de învățare, trebuie să obții la testare peste 80% răspunsuri corecte. Dacă nu, o iei de la capăt până reușești. Antrenăm învingători.

Dacă ai parcurs toată materia și ai luat peste 80% punctaj, poți sta liniștit că vei avea succes la examenul de admitere (evident, dacă ai rezultate similare și la celelalte probe de concurs).

Puteți să mă ajutați mai mult pentru pregătirea pentru admitere la limba română în structurile MAI?

 • Dacă vrei mai multe informații despre admiterea în jandarmerie, apasă aici. Aici ai și subiectele date în anii trecuți la instituțiile de învățământ care organizează examen de admitere în jandarmerie.
 • În curând vom pregăti și o pagină cu toate informațiile despre admiterea în poliție. Aici vei avea și subiectele date în anii trecuți la instituțiile de învățământ care organizează examen de admitere în poliție Câmpina / Cluj / Oradea (poliția de frontieră).
 • Dacă vrei să te pregătești și pentru testul psihologic, vezi aici pagina noastră cu teste psihologice online.
Despre autor
Prof. dr. Alina Nicola

Acest curs este conceput și dezvoltat de prof. dr. Alina Nicola.

Alina are o experiență de peste 20 de ani în predarea limbii și literaturii române la gimnaziu și liceu.

Are gradul didactic I și, de asemenea, a obținut doctoratul în litere la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu în anul 2012.

Dar ceea ce o recomandă cel mai mult sunt răbdarea, capacitatea de a se face înțeleasă de toată lumea și căldura cu care împărtășește altora propriile cunoștințe.

Rezultatele excepționale pe care le are cu elevii aflați în pregătire sunt, așadar, o consecință firească.

Conținutul cursului

Deschide tot
FONETICA
VOCABULARUL
Părți de vorbire flexibile
Părți de vorbire neflexibile
SINTAXA
ORTOGRAFIE și PUNCTUAȚIE
RECAPITULĂRI FINALE
Subiecte de admitere date la poliție, jandarmi, drept în anii anteriori | grile gramatică limba română
Conținut modul
0% finalizat 0/6 pași

Evaluări și Recenzii

0.0
Medie
0 Evaluări
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Cum ți se pare? Ne-ar plăcea să știm!
Nu am găsit nicio recenzie!
Show more reviews
Cum ți se pare? Ne-ar plăcea să știm!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.